MRA-beugel

Praten over het onderwerp snurken lijkt soms nog steeds een taboe. Het komt echter vaker voor dan gedacht wordt en kan naast hinderlijk geluid voor de partner ook ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben. Dit probleem noem je slaapapneu of OSAS (Obstructief SlaapApneu Syndroom). Bij apneu wordt de luchtpijp geheel of gedeeltelijk afgesloten tijdens de slaap. dit gaat gepaard met het dalen van het zuurstofgehalte van het bloed. Snurkt u, merkt u (of uw partner) dat u last heeft van ademstops tijdens de slaap en bent u regelmatig niet goed uitgerust als u ’s ochtends wakker wordt, laat u dan onderzoeken op slaapapneu.

slaapapneu

Het ’s nachts dragen van een apneubeugel (MRA – Mandibulair Repositie Apparaat) is een doeltreffende methode om snurken en slaapapneu aan te pakken. Deze apneu beugel bestaat uit twee kunststof beugels die over de tanden worden geplaatst, waardoor de onderkaak iets verder naar voren komt te staan. Dit zorgt ervoor dat de luchtpijp verder wordt geopend en dat de blokkade die slaapapneu veroorzaakt wordt opgeheven.

Heb je geen last van ademstops, maar wel van hinderlijk snurken. Ook dan kan een goedkopere variant van de MRA je helpen de klachten te verminderen.